People2travel uw partner op reis

Home

De stranden  zijn op Tenerife te verdelen in drie verschillende soorten.


Als eerste zijn er,  de natuurlijk gevormde baaien en stranden, herkenbaar aan het bijna zwarte lava-zand. o.a. in Callao Salvaje en playa Paraiso Daarnaast zijn er steeds meer aangelegde stranden met geel zand, o.a Los Christianos, Las America, Fanabe Porto Colon en la Caleta Veel stranden worden omringd door gezellige eethuisjes, barretjes en schitterende nieuw aangelegde boulevards. Op de stranden treft u meer dan voldoende ligbedden en parasols die per keer te huur zijn. Er zijn ook tal van kleine zandstrandjes zonder deze voorzieningen.

Tevens zijn er naturisten stranden en stranden specifiek voor bepaalde doelgroepen o.a in La Oratrava, La Tejita en Montaña Roja. In Tenerife-Sur  treft men een ruime tolerantie  en er is voor iedereen een strand naar wens.

Daarnaast zijn er veel rotsstranden variërend van grove kiezels tot rotsplateaus (vaak lastig om het water in te gaan) maar romantisch en vaak privé.

Extra aandachtspunt is de sterkte van de zon, zeker vanaf de maand maart tot en met oktober. Door de zeebries en de aangename temperatuur van het zeewater wordt de kracht van de zon vaak onderschat en kan een heerlijke stranddag overgaan in een pijnlijke nacht. Het subtropische klimaat en de sterke zon vraagt om een hoge beschermingsfactor. Alle produkten zijn hiervoor te koop in de vele winkeltjes.

Veel van onze locaties liggen direct aan het strand of op loop afstand. Er rijden bussen, taxies  voor een klein prijsje, een auto huren geeft u de mogelijkheid om de vele strandjes afzonderlijk te bezoeken.